Varumärken

Med fabrikat som Brother, Citizen och Miyano erbjuder vi ledande produkter med sällsynt hög produktivitet. Som kund till något av dessa företags produkter kan man vara säker på att man gör sin bästa maskininvestering över tid.

 

Varumärke Brother - Bromi Gruppen AB

Varumärke Bromi - Citizen

Varumärke - Miyano

 

Varumärke - XYZ Machinetools

 

Varumärke OKK - Bromi Gruppen AB

Varumärken  - Bromi i Värnamo

Brother

Brother’s Speedio modeller är en av marknadens smartaste miljöval. Extremt kompakta yttermått kräver mindre plats. Låg vikt och ett smart konstruerat maskinstativ kräver mindre resurser vid framställning. För energisnål drift används automatisk avstängning av kylsystem och belysning, standby läge av maskin, LED belysning, energisnåla pumpar, kraftig reducerat behov av kompressorluft och centralsmörjning med fett. Energibesparingen vid användande i jämförelse med en konventionell BT40 maskin uppgår till hela 80%.

Speedio serien från Brother utmärker sig genom snabbare bearbetning, enkel integration och låga driftskostnader. Hög standardisering och en av världens mest producerade maskinserier gör att Speedio kan erbjudas till ett mycket lågt pris.

Citizen

Japanska Citizen är världens största tillverkare av längdsvarvar med över 100.000 tillverkade maskiner. Citizen tar längdsvarvstekniken till en helt ny nivå med den patenterade LFV tekniken för total spånkontroll. Produktsortimentet är mycket omfattande och sträcker sig till 38 mm i diameter och upp till 12 styrda axlar inklusive B-axel och dubbla Z-axlar.

Med hjälp bland annat av Citizens egenutvecklade mjukvara "Streamline machining" samt programmerings- och simuleringsverktyget CNC Wizard blir maskinerna högproduktiva och samtidigt snabba att rigga. Citizen har stora volymer och en hög grad av standardisering vilket gör produkterna prisvärda samtidigt som kvaliteten blir mycket hög.

Miyano

Miyano är en japansk ikon inom automatsvarvning med över 50.000 tillverkade maskiner. 1948 tillverkades den första kamstyrda automatsvarven, AL-S25. Företaget är idag en del av Citizen och maskinerna tillervkas bl.a. i samma fabrik i Miyota. Svarvarna känntecknas av egenutvecklade och tillverkade spindlar med mycket hög stabilitet, helgjutna stativ för optimal dämpning och temperaturkontroll, handskavda plangejdrar som kan ta upp till 10 timmar per gejd att skava. Sammantaget ger detta en enastående måttnoggrannhet och stabilitet. Precision är ledordet i Miyanos produkter.

XYZ Machinetools

XYZ Machinetools - Bromi Gruppen AB

XYZ maskiner med Protrak styrsystem är CNC på enkelt vis. Kombinationen av lättanvänd teknik och avancerade styrmöjligheter ger drastiskt minskade ställtider. Programmering sker i klarspråk på svenska!

Protrak styrsystem finns till både fräsmaskiner och svarvar. CNC maskiner från XYZ har Siemens eller Heidenhain styrsystem.
XYZ är en betydande leverantör av CNC fleropar och svarvar. XYZ maskiner antingen byggs eller slutkontrolleras i Devon, England. Det finns alltid ca 300 maskiner på lager. Reservdelar garanteras över hela Europa inom 48 h.

OKK

OKK - Bromi Gruppen

OKK kännetecknas av Japansk Kvalité, hög noggrannhet, tillförlitlighet och prestanda. Programmet innehåller vertikala och
horisontella maskiner i 3-, 4- och 5-axligt utförande och med stort fokus på 5-axlig simultan och 5-sidig komponentbearbetning.