Spånproblem ett minne blott

2023-05-25
Citizen/Miyano lanserar ny teknik för bearbetning som förbättrar prestanda, ytfinhet och bryter spånor så att inte spånproblem uppstår lika lätt.

Tekniken benämns LFV som står för Low Frequency Vibration. LFV tekniken kan användas i de flesta processer såsom svarvning, ändbearbetning, borrning, djuphålsborrning, avstick och gängning. 

LFV tekniken är revolutionerande vid bearbetning av plast, mässing, koppar och exotiska material. Spånproblematiken är ett minne blott. Bearbetningstester har även visat klart förbättrad skärdata i vanliga stålkvaliteter som genom bearbetningsmetoden kunnat eliminera behovet av högtrycksspolning liksom behovet av brandsläckningsutrustning och därmed också lägre strömförbrukning.

Med LFV uppnås bättre avverkning och en förbättring av ytfinheten även vid riktigt små diametrar, finskär och tunnväggigt material. Livslängden på skärverktyg har också markant kunnat ökas i flera fall.

LFV bearbetningen aktiveras via en G-kod i CNC-programmet och kan aktiveras var som helst i programmet. Maskinens servodrivna axlar ”vibrerar” i matningens riktning och är synkroniserade med spindelns rotation. Resultatet blir små dynamiska rörelser som bryter spånorna i små bitar, minskar värmen och förhindrar spånnystan att bildas.

Vill man inte använda sig av denna bearbetningsmetod kan man använda maskinen som vanligt. LFV är fullt programmerbar.

LFV tekniken ger dig robusta svarvprocesser som ger dig hög produktivitet och ett bättre resultat, både detaljkvalitet och ekonomiskt. Låter det intressant? Kontakta oss så berättar vi mer!

Se filmen: LVF tekniken - Citizen Machinery Europe

 

LFV tekniken finns nu även på Miyano:s ANX42 SYY, läs mer om maskinen här.


 

 

Spånproblem ett minne blott