Vi använder cookies för att förbättra användbarheten på vår webbplats och göra våra online-tjänster mer relevanta för dig. Genom att fortsätta surfa på vår webbplats godkänner du vårt användande av cookies.

Citizen längdsvarv

För mer information om produktsortimentet besök Citizen på www.citizenmachinery.co.uk

  • Nya L12-VII är den perfekta maskinen för både långa och korta detaljer. Förvandligen från maskin med styrbussning till ren chucksvarv går på mindre än 30 min. På detta vis anpassar sig maskinen efter arbetsstycket och inte tvärtom. Nya L12-VII har dessutom imponerande prestanda med upp till 15000 v/min på huvudspindeln och 10000 v/min på de drivna verktygen.
  • Citizen lanserar en helt ny teknik för bearbetning som förbättrar prestanda, ytfinhet och bryter spånor så att inte spånproblem uppstår lika lätt. Tekniken benämns LFV som står får Low Frequency Vibration. LFV tekniken kan användas i de flesta processer såsom svarvning, ändbearbetning, borrning, djuphålsborrning och gängskärning.
  • L20-XII är en vidareutveckling av bästsäljaren L20E-IX med ytterligare verktygskapacitet och ytterligare en Y-axel för bakbearbetning. L20-XII har utvecklats speciellt för högprecisionstillverkning av enkla och komplexa delar i medelstora till stora serier. Maskinen är mångsidig och flexibel med många alternativ och extremt korta ställtider. L20-XII går att ändra från styrbussning till vanlig chuckmaskin.
  • L32
    Nya L32 serien ersätter ikonen inom 32 mm segmentet A32. L32 finns i flera olika utföranden där den mest komplexa har 9 axlar inklusive B-axel och bakre verktygsbärare med rörelse i Y-led . Totalt kan maskinen ha 40 verktygsplatser. Styrhylsan kan bytas ut mot fast hylsa vilket gör maskinen mycket universell m.h.t. till applikationen. Maskinen finns även i ett 38 mm utförande. Gemensamt för alla modeller är en kraftigt förbättrad ergonomi och mycket bättre plats invändigt vid uppsättning av verktyg.
  • M32 klarar samtidig bearbetning med 3 verktyg på en kompakt golvyta. Konbinationen av flexibla verktyg, stor verktygskapacitet (80+) och enastående användarvänlighet har gjort M32 till en framgångssaga. M32 klarar simultan bearbetning med 3 verktyg och är även utrustad med en ny Y3 axel på verktygstornet för bakbearbetning. Detta har plats för totalt 9 verktyg varav 6 drivna. Nya avancerade funktioner inkluderar en B-axel på gang tool platsen och klarar 4 axlig simultan bearbetning. Dessutom har maskinen ett förbättrat/uppgraderat verktygstorn med direkt indexering, högre snabbmatning (upp till 32 m/min) och lägre energiförbrukning.